Over Ons

Steeds meer particulieren, bedrijven en instellingen kiezen voor het huren van kunst om hun interieur te verfraaien. In Maassluis kan dat via de Stichting Kunstuitleen Maassluis. Die beheert een collectie van maar liefstongeveer 500kunstwerken. Behalve schilderijen, grafiek en etsen omvat de collectie ook beeldhouwwerken en objecten.

Tijdens onze openingstijden kan iedereen bij ons terecht die kunstwerken wil huren. Als het kunstwerk niet bevalt, is direct omruilen mogelijk. En als iemand er geen afstand meer van kan doen, is aankoop ook vaak een optie.

De Stichting Kunstuitleen Maassluis is het resultaat van het initiatief van een aantal mensen om de kunstuitleen voor Maassluis te behouden. De Kunstuitleen draait volledig met vrijwilligers.

Er zijn nieuwe initiatieven om het voor bedrijven en instellingen aantrekkelijk te maken om gebruik te maken van deKunstuitleen Maassluis. Verder zijn er allerlei plannen om de kunstuitleen veel breder bekend te maken bij zowel particulieren als bedrijven en instellingen.

achtergrondgegevens 2017
Anbi gegevens 2022
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2021