Onze kunstcollectie

Nieuw Werk

Vernieuwing van de collectie

Voor de Kunstuitleen tot aanschaf van nieuwe werken overgaat, is er reeds veel gewikt en gewogen. Gedurende het jaar worden de medewerkers van de Kunstuitleen Maassluis door galeries en kunstenaars geïnformeerd over nieuwe kunstwerken,worden de vakbladen nageplozen en in beperkte mate, beurzen en ateliers bezocht.

Daarnaast wordt gekeken naar de activiteiten van de collega-kunstuitlenen in den lande. In de zoektocht naar nieuwe werken stapelt de informatie en documentatie waaruit een keuze gemaakt moet worden zich op. Tweemaal per jaar wordt een  eerste schifting gemaakt door een speciaal daartoe aangestelde commissie. Zij kijken in hoeverre de kunstwerken een aanvulling vormen op de bestaande collectie. Er wordt gekeken naar het leengedrag van de abonnees; welke kunst is populair bij onze leners. Daarnaast worden de hedendaagse ontwikkelingen in de Nederlandse kunst in de overwegingen meegenomen.

Keuzes maken,blijkt keer op keer, is niet eenvoudig.  Belangrijke aspecten daarbij zijn de prijs, het formaat en de uitleenbaarheid van het kunstwerk. Van alle exposities die bij ons gehouden worden, blijven er enkele werken in bruikleen. Deze kunstwerken kunnen niet alleen geleend worden, maar zijn ook te koop.

ABONNEMENTEN

Waarom juist nu lid worden van Kunstuitleen Maassluis? 

Wanneer u abonnee bent van de Kunstuitleen in Maassluis heeft u de keuze uit meer dan 500 verschillende werken. U kunt dus eindeloos variëren én combineren. U mag namelijk ook kiezen voor meer dan één werk.

Abonnee worden

Bij de uitleen zelf kunt u zich inschrijven voor een abonnement. Daarvoor is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Een jaarabonnement kost € 78,00(incl. 21% BTW). Dit via automatische incasso. U betaalt dus maar € 6,50 per maand, per kunstwerk.

Na inschrijving kunt u vervolgens direct een kunstwerk uitzoeken en meenemen.

Een nieuwe abonnee hoeft de eerste 3 maanden geen abonnementskosten te betalen!!

Actie

Als u als abonnee een nieuw lid aanbrengt krijgt u een korting van 3 maanden op uw abonnement.

Kunst Cadeaubon

Bij de Kunstuitleen Maassluis kunt u terecht voor een relatiegeschenk in de vorm van een cadeau-abonnement door middel van een cadeaubon. Deze cadeaubon is een origineel idee om als geschenk bij een bijzondere gelegenheid, zoals een huwelijk, een verjaardag, een nieuw huis of kantoor of als een relatiegeschenk.

Deze bon geeft recht op 1 jaar of een half jaar abonnement op onze Kunstuitleen. € 78 voor één jaar, € 39 voor een half jaar. U kunt bij ons alleen cash en dus niet met de Pin betalen.

Wilt u als passend geschenk een kunstwerk aankopen? De Kunstuitleen wil voor u graag bemiddelen bij de kunstenaar.
 

Cadeaubon

Kunst Lenen

Kunst Kopen

Diverse kunstwerken bij de Kunstuitleen Maassluis zijn te koop. Informeer ernaar bij de vrijwilligers. Ook kunnen wij voor u bemiddelen bij de kunstenaar over de aanschaf van een kunstwerk dat niet in onze collectie zit.