Op dit moment hebben wij geen expositie. Na de inpandige verhuizing in de bibliotheek hebben we een andere indeling gekregen en zijn we er nog niet uit hoe en waar we een komende expositie moeten inrichten. We denken hard na, zijn er nog niet uit, maar er komen zeker weer, zoals u van ons gewend bent,  nieuwe expositie's. Er staan sowieso al enkele kunstenaars op ons lijstje. Nieuwe exposities worden altijd op deze site en op onze Facebook pagina bekend gemaakt, maar er komt ook altijd een bericht in de Maassluise Courant. Op verschillende plaatsen in de bibliotheek hangen grote werken van de kunstuitleen. Zoek ze eens op en geniet er van!!

Lees verder

Persberichten

01.07.2019 | Persbericht
Maassluizer Henk van den Hoek in de Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

26.04.2017 | Persbericht
Ton Remmers in de schijnwerpers bij Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

Lees verder

AGENDA

‘De mens en zijn lading’ in het Douanehuisje

Kunstenares Nora van Klingeren ‘bewoont’ in december een maand lang het Douanehuisje in Maassluis. Haar tentoonstelling ‘De mens en zijn lading’ bestaat onder meer uit een collectie wandtextiel van vervilte wol en zijde.  

Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden, in combinatie met een constructie van staal en andere materialen. Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel van haar kunstwerken. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met, door haarzelf, met zeefdruk bedrukte zijde. Van Klingeren, opgeleid als architect, zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft volgens de kunstenares structuur en diepte aan de kleden.

Inspiratie

“Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geďnspireerd raak,” vertelt Van Klingeren. “Daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak daar een ruwe schets van. Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ik wil vertellen. Daarna ga ik aan de slag met het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten. Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn.”

Verhaal

Veel werken van de kunstenares staan niet op zich, maar hoort in een serie: een overkoepelend thema. “Op deze tentoonstelling is dat ‘Picking up the pieces’,” legt Van Klingeren uit. “Verder is op deze tentoonstelling veel werk met een relatie met de haven, zoals de portretten van Jan, de kraandrijver en Janus, havenarbeider in stukgoed.”

Openingstijden

De expositie van Nora van Klingeren is in december in het Douanehuisje te bezoeken op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie opent op woensdag 2 december. Meer informatie over het werkt van Nora van Klingeren is te vinden op www.noravanklingeren.nl.