Expositie handgemaakte sieraden in het Douanehuisje

In de maand september exposeert goudsmid en sieraadontwerpster Poelie Jansen in het Douanehuisje in Maassluis. Haar oog voor detail zijn kenmerkend voor haar werk en zijn steeds terug te vinden in haar sieraden.

Lees verder

Persberichten

01.07.2019 | Persbericht
Maassluizer Henk van den Hoek in de Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

26.04.2017 | Persbericht
Ton Remmers in de schijnwerpers bij Kunstuitleen Maassluis. Lees verder

Lees verder

Kunstuitleen exposeert in het Douanehuisje

In de maand november exposeert de Kunstuitleen Maassluis in het Douanehuisje in Maassluis. Dat komt goed uit, want de kunstuitleen bestaat deze maand 35 jaar!

De Kunstuitleen werd op 21 november 1987 opgericht door Rien Koene. De Kunstuitleen begon op de Zuiddijk, verhuisde vervolgens naar de Nieuwstraat en ‘woont’ nu alweer een jaar of acht bij de Bibliotheek in Maassluis.

De collectie van de Kunstuitleen bestaat uit ongeveer 400 kunstwerken. Schilderijen, grafiek, etsen, beeldhouwwerken, traditioneel of modern; voor ieders smaak is er wel iets te vinden. De collectie wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe werken. ,,In het Douanehuisje stellen we de maand november een selectie van onze vaste collectie van onze Maassluise kunstenaars tentoon. Om de week wordt de expositie aangevuld met een ander thema.”

Openingstijden

De expositie van de Kunstuitleen is van zaterdag 5 november tot en met zondag 27 november gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Meer informatie over de Kunstuitleen Maassluis vind je op www.kunstuitleenmaassluis.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.