Expositie

Claudia de Willigenkunstenaar van de maand in de Kunstuitleen Maassluis

Regelmatig zet de Kunstuitleen Maassluis een kunstenaar in de schijnwerpers. Deze keer is dat de Maaslandse kunstenaar Claudia de Willigen. Van 2 december 2016 tot 16 januari 2017 zal een aantal werken van haar worden geëxposeerd in de Kunstuitleen. Na afloop zijn de werken beschikbaar om te worden uitgeleend of te worden verkocht.

Claudia de Willigen is een abstract kunstenares. Zij exposeert een reekskleurrijke werken op doek om deze donkere dagen te verlichten.

Wat is nu precies abstracte kunst?!

Abstracte kunst kan in een schilderij of object zitten wat niet een persoon, plaat sof natuurlijk object verbeeld.

In de abstracte kunst zit het onderwerp van het object in de kleuren, vormen, verfstroken, afmeting en schaal.

Historie van de abstracte kunst: deze stamt uit de 20eeuw, toen kunstenaars werkten aan wat zij definieerden als ‘purekunst’.Creatieve werken die niet gecreëerd werden door visuele percepties maar door de vrije verbeelding van de kunstenaar.

Dit is precies waar Claudia de Willigen voor staat. Vrijheid in het leven en zelfexpressie.

Op vrijdagavond 2 december om 19.30 uur zal de interactieve expositie van Claudia door haarzelf worden geopend met als stelling: ‘Over smaak valt niet te twisten, of toch wel!”?.

U bent vanaf 19.00 uur harte uitgenodigd om, onder het genot van een hapje en een drankje, hierbij aanwezig te zijn.

We hopen u 2 december te mogen begroeten.

De Kunstuitleen Maassluis is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18, 3145 XN Maassluis (www.kunstuitleenmaassluis.nl)